Set på Facebook:
Jeg skal ikke frygte dem der taler usandt om mig.
Det er dem der skal frygte at sandheden bliver afsløret!

Bevar Tange Sø.

Søndag d. 29. november blev jeg demonstrant for anden gang i mit liv. Det var demonstrationen "Vi brænder for Tange Sø." Der blev kl. 16.30 tændt fakler hele vejen omkring den den nordlige del af Tange Sø, et fantastisk syn og meget bevægende. Kl. 17.00 blev de slukket og så var der et fantastisk fyrværkeri.

Jeg havde job som hjælper på dæmningen der stemmer Tange Sø op, det gik stille og roligt. Alt forløb meget fint, det var imponerende. Rasmus havde lånt mit fotoudstyr og tog en masse billeder, klik her eller på billedet for at se billedserien. 

 

Ziggy på tur:

 Fredag d. 27. november: Ziggy og jeg på tur, vi har vores faste rute omkring nogle juletræer, vi ser hver gang en fiskehejre der flyver væk. I dag forlængede vi den lige lidt og gik op på en bakke, klik på billedet eller her og se det større, hvilken udsigt. Den er der nogen der vil ødelægge ved at tømme søen.
På søndag skal jeg ud at demonstrere for anden gang i mit liv, begge gange for at bevare søen. Kom og deltag, se her:
Hvis ikke du kender Ziggy, se her: http://berntfoto.dk/ziggy/
 
 

Esther & Peder

Igennem tiden er taget mange billeder af familien og diverse hunde. Her er links til de forskellige sider:

 

Egetræet.

I år 2000 da vi flyttede ind her på Egernvej medbragte vi et egetræ i potte ca 40 cm højt. Det har haft gode vækstbetingelser og var meget blevet meget stort - rigtig stort.

Vi havde også en birk i baghaven der skulle ned, ST Skoventreprenør www.stskov.dk blev kontaktet og kom i dag mandag d. 19. oktober.

3 timer så var det klaret. Se billedet her, det er sammensat af 2 billeder for at give et indtryk af hvor meget der forsvandt. Vi syntes det blev rigtig godt.

Klik her eller på billedet for at se billedserien.

 

En tur ned af "memory lane."

 

Mit første digital kamera et Minolta A1 købte jeg i 2004.

Til der købte jeg et "kæmpe" hukommelseskort type CF 500mb.

Det var stort dengang. Som jeg husker det pris ca. 1.500,00 kr

For kort tid siden har jeg købt 2 stk San Disk Extreme pro kapasitet 64gb, det er rimeligt hurtige kort.

Pris 381,00 kr med forsendelse - for 2 stk.

256 x så meget hukommelse for 25% af prisen. Tankevækkende

 

 

 

 

Kempa 10 år 9. marts 2020.

Vi mistede vores elskede Islandske Fårehund Kantor 1. maj 2009. På Islandshundes hjemmeside var der en blog. Her lagde jeg en notits ind at hvis nogen skulle have passet deres Islandske Fårehund, så kunne vi det.

En dag ringede telefonen, det var Jørgen, som jeg kendte sporadisk fra min tid som sælger for Jyda. Han havde Kempa, om vi måske kunne tænke os at passe den?

Se billedet her til højre, Jeg tror det er taget af Jørgen hvor vi var ude at sige goddag til "vores" hund. Gennem årene har Kempa været her rigtig mange gange og alle mener hun kan lide det. Når hun kommer her, løber hun ud i haven i fuld fart og skælder ud på fuglene.

Når hun er her er hun også tilmeldt hundeskolen. Hundeskolens formål: "At modtage velopdragne hunde og aflevere møgforkælede kræ". Hun har også fået et diplom, klik her for at se det.

En gang ringede Jørgen da Kempa var her: Jørgen: "Har I en hund I vil af med?" Bernt: "Nej - det har vi ikke." Nu om dage siger Jørgen i stedet ca: "Vi kommer og henter Kempa. er I hjemme?". 

I dag ca. 10 år efter er vi personligt gode venner med Bodil og Jørgen, et venskab som vi sætter meget stor pris på.

Når hun skal hjem får "lille frøken let på tå" fødselsdagsgaver med hjem, en lagkage med 10 hundekiks og 10 lys = hundepinde og 10 små mini frikaddeler. 

Lille frøken let på tå, det er Dorthes opfindelse.

Klik her eller på billedet for at se billedsererie fra årene af "vores" dejlige hund.

De andre hunde på billederne er i rækkefølge: Kappi = hendes bror, Sigurd (den hvide), Tira = hendes mor, Ziggy = en anden lånehund, Kappi - igen og Mocca.

 

 

Nytårsferie 2019 / 2020.

Atter et nytår med skitur sammen med sønnen til Rustad Hotel og Fjeldstue.

Se billedet til venstre, det har Rasmus taget, al nytårsfyrværkeri bliver som regel fotograferet så man kun ser eksplosionen, her ser man også hotellet. Den helt rigtige vinkel til dette billede.

Kl. 24.00 var Rasmus ude på søen sammen med fotografiapparatet. Rustad spurgte om de måtte bruge billedet, hvilket de fik lov til.

Vi havde en dag med tøvejr, ellers fine løjper, gode ski.

Sidste dag: Vi skule hjem med ColorLine fra Larvik, da vi kom dertil: Færgen var aflyst grundet blæst. Vi var booket til næste dag. Vi fik et hotelværelse på ColorLines regning i Sandefjord, meget fin service, det er de IKKE forplgtet til!

Det sidste bilede i serien; De biler I ser er kun ca. halvdelen af dem der kom med.

Klik her eller på billedet for at se billedserien.

 

 

Fotoopgave for FDF.

Jeg har i efterårsferien været på Midtsjællands Efterskole for at fotografere for FDF Seniorvæbnerkursus MSE.

Jeg fik mit eget værelse, det var en oplevelse. Dekoreret over det hele med billeder af landbrugsmaskiner.

Klik her eller på billedet for se den lille billedserie.

 

 

 

Bryllup.

1.035 billeder blev der taget til et bryllup. Fotografens billede: Det her: "En stille stund kun os to." Ham der med kameraet han var glemt for en lille stund.

Klik her eller på billedet for at se det større.

Foreningen til bevarelse af Tange Sø.

Foreningen har eksisteret længe og har siden 1995 fået lavet 30 bind scrapbøger med ca. 100 sider i hver bog Et helt enestående materiale. De spurgte om jeg ville påtage mig opgaven med affotografering af ca. 3.100 sider der sidder i plastlommer! Problemet: REFLEKSER! Det er løst.

Der blev en lavet en helt fast opstilling, klik på billedet for at se det større. Den første dag tog vi ca. 1200 billeder, den næste dag ca. 1700 billeder i sidste omgang ca. 200 billeder. 

Klik her for at se scrapbøger, det er Foreningen Til Bevarelse af Tange Søs hjemmeside.

Hvis du har materiale du gerne vil have affotograferet - spørg.

Onkel.

Min onkel Damgaard er død for mange år siden, han skrev nogle små sjove ting, jeg syntes I skal have denne:

Når der er noget man ikke kan

bliver det en vane og vanen sløver.

Der er så meget, man ikke kan,

men der er forskel på, om man prøver.

20.10.81.

Tur til søen.

Jeg prøver at gå en tur hver dag, som regel går det ned til søen for som jeg siger: "For at se om den er der endnu."

I øjeblikket er motorbådsklubben ved at udvide deres klubhus, så fotografiapparatet kommer med.

Se billedet her til højre, prikkerne er insekter, der er mange. Klik på billedet for at se det i stor størrelse.

For at følge byggeriet, klik her.

Havnen er for nogle år siden blevet renoveret, for at se billeder herfra klik her.

Ans If har også bygget nyt klubhus ved søen, det er rigtig flot. Nogle gamle jernbanevogne blev erstattet af et fint nyt hus, se billederne klik her.

Gravid fotos.

Det var en ny opgave, det har jeg ikke prøvet før. I må nøjes med dette ene anonyme foto.

Klik på billedet for at se det større.

Redebygning.

Næsten hver dag går jeg en tur ned til søen, som jeg siger: "For at se om søen er der endnu."

På hjemturen går det som regel forbi fårefolden. Der sad en krage og plukkede uld af fåret som fandt sig i det. Der er nogle krageunger der kommer til at ligge godt. Klik her eller på billedet for at se i stor størrelse.

Fotoopgaver for FDF

Min hjemmeside er stærkt forsømt, i 2016 har jeg haft rigtig mange opgaver for FDF, klik på billedet herved siden af, det er taget efteråret 16. Det har været påskekursus, Landslejr & efterårskursus plus det løse.

I år har den stået på foto af 7. - 8. klasse kursus på Limbjerg på Sletten. Sikke en dag, sne, frost, helt vindstille og helt klart vejr. Sikke en pragtfuld dag, klik her for at se billeder derfra.

Bryllup

DESVÆRRE er der ikke billede af vielsen! Et par unge mennesker vi er sammen bad mig om at tage nogle bryllupsbilleder af dem. De fik et ja - vi fik et par sjove timer. Deres familier - de måber, men hvis Kristina og Rasmus har det bedst sådan, det er deres frie valg.

Der er en lille billedserie, klik her. Det sidste billede, de går deres egen vej - meget symbolsk! Åbner i nyt vindue.

  

Nyt legetøj, ny opgave og et ØV.

Jeg har fået et 20mm vidvinkelobjektiv foræret.

Inger Lise Gram fra De 4 Sogne ved Randers skrev til mig om jeg ville fotografere kirkekunst.

Det blev en aftale mandag d. 19. oktober til fotografering onsdag d. 28. oktober. Se billedet her til venstre, det ville umuligt at tage uden dette objektiv. Lige til højre for kameraet er der en meget bred søjle. Studielamper i væggene bagved så lyset bliver spredt. Op på min trappestige, kameraet op i luften - der skule dog lige et par forsøg til, jeg syntes det er lykkedes. Tak til alle i sognet for hjælp og god modtagelse.

Klik på billedet for at set i stor størrelse. Billedet er et af en række der skulle tages. Det er gitteret ved orgelet i Hørning Kirke. Gitteret er i 1. sals højde.

ØV: Mit gamle kamera strejkede (før denne opgave) - noget galt med lukkeren - det er sendt til Tyskland for reparation. 12. november update: 1.500,- rundt tal for ny lukkermotor. Så det er på vej hjem.

Præsteindsættelse

Næsten hver dag går jeg en tur ned til søen. Torsdag d. 20. august træffer jeg Niels fra menighedsrådet. Aftale: Tage billeder ved præsteinsætelsen i Ans Kirke. Rasmus var hjemme. så han har taget nogle af billederne.

Der er fotograferet uden blitz og det er svære lysforhold i Ans Kirke.

Klik her for at se billedserien.